Bönegården

Killans bönegård är Bönegemenskapens hem och nav. Huset byggdes som prästgård 1922 och här bodde församlingens kyrkoherde i några få år. Därefter gjordes huset om till fyra lägenheter för byns lärare och kantorer. Efter ännu en tid blev det ett vanligt hyreshus. Sedan hösten 2003 har Föreningen Killan hyrt huset av Gärsnäs församling. Den 29 februari 2004 invigdes huset till Bönegård av biskop Christina med mässa, pilgrimsvandring från klosterplatsen i Thumathorp och husvälsignelse.

Bönegården rymmer ett bönerum, matsal, bibliotek, ett Mariarum med kakelugn och två sovrum på nedre våningen. På ovanvåningen finns nio rum i olika storlek för övernattning och ett kök för självhushåll. På varje våning finns två badrum med dusch.

1 mars 2020 invigdes det nybyggda Eremitaget med husvälsignelse. Eremitaget ligger i Bönegårdens trädgård och är en plats för enskild reträtt med självhushåll. Huset rymmer sovrum, badrum med dusch, litet kök med kylskåp, kokplatta, köksbord, mikro och dessutom en fin liten sitthörna med utsikt ut över trädgården och Ö Vemmerlövs kyrka.
25 juli 2022 invigdes den nyanlagda labyrinten som är placerad på kyrkogårdens östra sida.

Labyrinten planerades och anlades i samarbete mellan Föreningen Killan och Gärsnäs församling. Layrinten är av Chartesmodell och är 12,4 m i diameter. De sju gångarna är markerade med hjälp av tre ton sten. Labyrinten är en plats för bön, lek och reflektion och är alltid öppen!

Maten på Bönegården är vegetarisk men vi använder oss av ägg och mjölkprodukter, så kallad lakto-ovo-vegetarisk kost. På reträtter när maten lagas och serveras av killanvärdar kan vi vid behov erbjuda laktosfri och mjölkfri kost. Vid allvarliga matallergier ber vi ibland gästen att ta med egen mat.

Dagens bibelord

24 april
Prisa Herren ni heliga med ödmjuka hjärtan, lovsjung och upphöj honom i evighet. Evigt varar hans nåd.
(Dan 3:51-90 (A:65-67))