Medlemskap

Alla är välkomna att bli medlemmar i Föreningen Killan. Du blir medlem genom att betala in årsavgiften, en valfri summa mellan 200 kr och 500 kr, på Killans bankgiro 5609–0129 eller Killans Swish 123 514 71 03. Ange din mejladress så att vi kan skicka Bönegemenskapen nyhetsbrev, Brev från Killan, till dig. Brevet sänds ut fem gånger per år.

För mer information kontakta Killans kaplan Anna Alebo Swedenborg: 0733-12 78 71, killan@telia.com

Med din medlemsavgift hjälper du den ideella föreningen att fortsätta verka för andlig fördjupning på ideell basis. Din gåva är viktig och välsignad. Du har också möjlighet att engagera dig lite mer i bönegemenskapen, eller mycket, genom att till exempel delta i de gemensamma Ora et laboradagarna, komma till Killandagar i Lund eller att bli killanvärd på Bönegården.

Killanvärdarna bär upp Bönegårdens alla reträtter. Tillsammans i olika team planerar vi och genomför reträtterna. Killanvärdarna delar på alla uppgifter som matlagning, disk, leda böner etc. Prästen är också killanvärd men har även de särskilda uppgifterna att leda mässan och att ansvara för vägledning/själavård.

Som medlem kan du också finnas med på Killans förbönslista. Välj ett datum mellan 1 och 31 så läggs ditt namn in i förbönslistan vilket innebär att andra ber för dig t. ex. den 7:e i varje månad. På Killans bönegård ber vi förbönen i dagens Vesper kl. 17.30 och nämner både för- och efternamn. I Domkyrkans Vesper ber vi varje onsdag i Killans Vesper kl. 18 och nämner då alla som haft förbönsdag sedan förra Vespern, här enbart med förnamn. Du kan också anmäla dig som förebedjare och får då tillgång till förbönslistan och lovar att be regelbundet för vännerna i bönegemenskapen.

Dagens bibelord

24 april
Prisa Herren ni heliga med ödmjuka hjärtan, lovsjung och upphöj honom i evighet. Evigt varar hans nåd.
(Dan 3:51-90 (A:65-67))