20 år & 20 berättelser: Karen-Marie Holst Jannerup

10 apr 2024

I anledning af Killans 20 års dag/tid

Stedet med levende vand.

Igennem årene er min forbindele til Killans Bønegård blevet mere og mere betydningsfuld for mig.

Først hørte jeg om et sted, en gammel præstegård, hvor engagerede mennesker mødtes for at bede, lovsynge og lytte til Gud og vejlede andre til denne praksis.

Så kom jeg selv og var med til en Alle Helgens pilgrimsretræte og fandt mig hjemme. Senere er det blevet til en del retræter med uvurdeligt fællesskab og nærvær både med Gud og med mennesker.

I Killans bønnerum har jeg oplevet eet af mine dybeste Gudsnærvær!

For mig er det en stor velsignelse, at det er muligt at komme nogle dage og leve i så fredfyldte omgivelser. Her bliver jeg bevidst om min længsel – hvad det er, jeg inderst inde tørster efter. Jeg hører Jesu ord og løfte: om at drikke af det vand, som han vil give, og ikke mere at skulle tørste. (Johs. evang. 4,14)

Afstand og digitalt åndeligt nærvær.

Under coronatiden måtte meget lukkes ned, men på en måde kom Killans Bønegård nærmere.
Killan kaplan, Anna Alebo, sendte mails ud til medlemmerne med tekster til bønner og meditationer. For bønnen måtte fortsætte, og sådan kunne jeg være med, selv om jeg bor 6 timers rejse fra Ø Vemmerløv. Det digitale bønnefællesskab fortsatte, med en mulighed for at være med til en samlet refleksion i stilhed og fælles completorium om mandagen. Denne tid blev vigtigere for mig og mere betydningsfuld, end jeg selv forstår!

På min telefon har jeg nu en app med Killans Bønegård og Tidegærden.

Senest i efteråret 2023 blev jeg tilbudt at være med i en af Killan bønegrupper –  Gemenskap i Kristus – en digital gruppe, hvor vi mødes via Zoom, hver tredje søndag et par timer. Dette fællesskab er jeg taknemmelig for at være med i.

Det levende vand – kilden fra Bønegården på Østerlen flyder roligt, kraftfuldt og livgivende.

Karen-Marie Holst Jannerup,
medlem af Killan.

 

 

Dagens bibelord

19 maj
Jesus sa: När han kommer, sanningens ande, ska han vägleda er med hela sanningen; han ska inte tala av sig själv utan förkunna det han hör.
(Joh 16:12-15)