Arbete & bön på Killans bönegård – Karins berättelse

7 mar 2023

Jag ingår i ledningsgruppen i S:t Johannes församling i Malmö. Vi behövde komma samman och arbeta. Jag hade sedan länge bokat in mig på Killans bönegård några dagar och tänkte att jag kanske kan ta med mina vänner. Jag frågade Anna om det var möjligt och presenterade hur jag tänkte mig vistelsen. Vi följer Killans böneliv och bär det tillsammans. Vi tar med mat och lagar den själv. Vi behöver ett rum för arbete. Jag frågade om Anna och Lars kunde vara med oss vi några tillfällen i vårt arbete. Jag fick ja, jag är ju en av medlemmarna som bär Killan.

Vi fyllde bilen med mat och sängkläder och lämnade Malmö för att ta oss till Killans bönegård. Vi var glada att komma i väg för att under två dagar kunna koncentrera oss på vårt uppdrag. Mina vänner kände inte till Killan så väl och var nyfikna. Själv längtar ständigt till Bönegården. Lars tog emot oss när vi kom, det var fint att vara tillbaka. Vi fyllde kylen och kokade kaffe och sedan var vi i gång. Lars berättade om Killan och sedan tog vi oss runt i huset med nyfikna steg. Vi fick välja rum och det är en procedur och kräver några vändor i korridoren. Jag behöver aldrig välja rum då jag alltid tar samma om det är ledigt, lyx för en medlem.

Det är nu tid för Sext och vi landar i bönerummet. En stillsam omvälvande känsla som inte går att sätta ord på. Middagen har vi tagit med och vi bjuder in Anna och Lars och de vill till vår glädje dela den med oss. Nu börjar vårt arbete och vi har fullt fokus och får mycket gjort. Vi fortsätter så här med bön, mat och arbete. Lars och Anna är med oss och ber, äter och vi några tillfällen är de med i arbetet.

När vi sammanfattar vår vistelse på Killans bönegård så kräver det stora ord och vi är på djupet berörda av det vi varit med om.

Guds närvaro gör att vår förståelse av vårt uppdrag blir klarare.
Vi går med Gud på Malmös gator och i S:t Johannes kyrka, S:t Pauli kyrka och S:t Matteus kyrka.
Karin Pråmell, medlem i Killan

Dagens bibelord

19 maj
Jesus sa: När han kommer, sanningens ande, ska han vägleda er med hela sanningen; han ska inte tala av sig själv utan förkunna det han hör.
(Joh 16:12-15)